Çekmeköy Tıp Merkezi... Mutlu Gülüşlerin Sırrını Açıkladı


21.02.2016


Oral İmplantoloji Uzmanı Dr. Gökhan Güven Yüksek lisans eğitimimi 2008 yılında İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'ni bitirdikten sonra 2009 yılında yine aynı fakültede Oral İmplantoloji Ana Bilim Dalı'nda doktora eğitimime başladım. 2014 yılında doktora eğitimimi tamamlayarak DDS PhD. Unvanını almaya hak kazandım. Çekmeköy Tıp Merkezi Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği'nin işletmecisi ve diş hekimiyim.

Çekmeköy Tıp Merkezi Ağız Ve Diş Sağlığı Polikliniği Hakkında Bize Biraz Bilgi Verebilir Misiniz?

2004 yılından itibaren hizmet vermekte olan tıp merkezimiz, bu sene yeni merkezine geçerek Sağlık Bakanlığı tarafından da A tipi tıp merkezi unvanı almaya hak kazanmıştır. Yeni merkezimizde Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniğimiz yeni teknolojik ürünlerle tamamen yenilenmiş ve alanında uzman hekim ve personelimizle değerli halkımızın hizmetine sunulmuştur.

Çekmeköy Tıp Merkezi Ağız Ve Diş Sağlığı Polikliniği Diş Hekimliğinin Hangi Alanlarında Hizmet Vermektedir?

Polikliniğimiz endodonti (kanal tedavisi), konservatif diş tedavisi (ışınlı dolgular), periodontoloji (diş eti hastalıkları), pedodonti (çocuk diş hekimliği), protetik tedavi (sabit ve harektli dental protezler) gibi diş hekimliğinin tüm branşlarında hizmet vermektedir. Bunun yanı sıra polikliniğimizde ağız, diş ve çene cerrahisi alanında dental implant operasyonları, gömük 20 yaş dişi çekimleri, dental kist operasyonları; ortodonti alanında her türlü diş teli tedavisi; estetik diş hekimliği alanında porselen lamina, zirkonyum kaplamalar ve diş beyazlatma gibi özel uzmanlık gerektiren dental tedaviler alanında uzman hekimler tarafından gerçekleştirilmektedir. Oral diagnoz ve radyoloji alanında ise bünyemizde bulunan panoramik röntgen hastalarımızın tanı, teşhis ve tedavisinde başarı şansımızı arttırmaktadır.

Hastalar Dental Tedavileri İçin Neden Sizi Tercih Etmeli?

Dental tedaviler her zaman çeşitli komplikasyona açık uygulamalardır. Yeni, teknolojik dental ekipmanlarla tamamen yenilenmiş Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniğimizde bu olumsuz durumların görülme ihtimalini alanında uzman hekimlerimizin varlığıyla en alt seviyelere indirme amacındayız. Bunun yanı sıra polikliniğimizin A tipi tıp merkezi bünyesinde bulunması, olası her türlü komplikasyona karşı polikliniğimizin bir diğer avantajı olduğunu düşünmekteyiz. Ayrıca polikliniğimizin pazar günleri de hizmet veriyor olması, sterilizasyon ve dezenfeksiyon işlemlerinin son teknolojik ürünlerle gerçekleştiriliyor olması, güler yüzlü personelimizle doğru, hızlı, ağrısız ve ekonomik dental tedavi anlayışının benimsenmesi hastalarımızın polikliniğimizi tercih etmesinde önemli birer kriter olduğu görüşündeyiz.

Uzmanlık Alanınız Olan Dental İmplantlar Hakkında Biraz Bilgi Verebilir Misiniz?

Dental implantlar, vücut dokuları ile uyumlu olan ve yabancı cisim reaksiyonuna neden vermeyecek nadir elementlerden birisi olan titanyum ve alaşımlarından üretilen, dişin kökü görevini gören yapılardır. Dental implant uygulamaları doğal dişlerin kaybedildiği her durumda ( ister tek bir diş ister tüm dişlerin kaybedildiği durumlar) bir tedavi seçeneği olarak karşımıza çıkmaktadır.

Herkese Dental İmplant Uygulanabilir Mi?

Dental implant uygulamaları doğru planlama, doğru endikasyon ve doğru teknikler ile uygulandığında hasta için risk yaratacak bir durum söz konusu değildir. Ancak yine de dental implant uygulaması cerrahi bir müdahaledir. Bu nedenle hastaların bu işlem öncesinde sağlık durumunun cerrahi işlem için uygun olup olmadığının değerlendirilmesi gerekmektedir.

Dental İmplant Uygulaması Ağrılı Bir İşlem Midir?

Dental implant uygulaması genellikle basit bir diş çekimi gibi lokal anestezi (sadece ilgili bölgenin uyuşturulması) altında hasta herhangi bir ağrı sızı duymadan gerçekleştirilen bir işlemdir. Uygulamadan sonra ilaçların doğru kullanılması ile çoğu hasta işlemi ağrısız sızısız geçirebilmektedir.

Dental İmplant Tedavisi Pahalı Bir Seçenek Midir?

Dental implantlar standart diş tedavileri ile karşılaştırıldıklarında ilk etapta daha pahalı bir tedavi alternatifi gibi gözükmektedir. Ancak uzun vadede protez kullanım süresi, protezin rahatlığı ve çiğneme etkinliği olarak değerlendirildiklerinde pahalı bir tedavi seçeneği değildir.

Tüm Diş Hekimleri Dental İmplant Uygulayabilir Mi? Yoksa Uzmanlık Gerekli Midir?

Ülkemizde birçok diş hekimi dental implant uygulamaktadır. Bu durum, ancak dental implant uygulaması konusunda ciddi bir eğitim alarak mümkündür. Bu eğitim ise seminer veya kurslar ile çok sınırlı kalmaktadır. Dental implant uygulamasının bu konuda uzmanlık yapmış ve bu konuda tecrübesi olan hekimler  tarafından yapılması şüphesiz dental implant uygulamasının başarısını arttıracak bir unsurdur. Burada önemli olan husus, hekimin dental implant uygulaması veya sonrasında olası bir komplikasyon ile başa çıkabilecek yeterlilikte olmasıdır. Aksi durumda hastalar mağdur olabilmektedir.

 


Bu haber Çekmeköy Tıp Merkezi için düzenlenmiştir.



Çekmeköy Haber






Çekmeköy Firma Rehberi Bir Erdem Medya Grup Kuruluşudur. Copyright © 2014 Ernet Tasarım